STATIUNEA POTOCI

A fost înfiintată în anul 1991 de către Ministerul Învătământului, în cadrul Universitătii „ Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, la propunerea profesorului Ionel Miron, având două misiuni de bază ::

  • activitatea didactico-științifică privind asigurarea condițiilor de practică, atât pentru studenții de la Facultățile noastre de Biologie, Geografie și Geologie, cât și pentru universitățile din Constanța, Bacău și Galați. De asemenea, în cadrul unor acorduri bilaterale, studenți ai universitaților din Paris (1991-1996) și Chișinău (1992-1995) au efectuat stagii de practică aici și de perfectare stagii pentru studenți de la Universitatea din Angers – Franța.
  • activitate de cercetare în cadrul unor contracte și granturi privind dinamica unor ecosisteme limnicole și marine, în special prin aplicarea și utilizarea mijloacelor de cercetare subacvatice cu laboratoare submerse. Prin aceste obiective, Statiunea Biologică Potoci este continuatoarea  Sta?iunii de cercetări  „Stejarul” de la Pângăra?i, fondată de academicianul Petru Jitariu în anul 1956.